Hoe belangrijk is de Cito?!

Brief Plateau AssenDeze prachtige brief werd door het schoolbestuur Plateau in Assen meegegeven aan leerlingen die de Cito hebben gemaakt. Zij willen de boodschap meegeven dat je veel meer bent dan de uitslag van een Cito-toets kan laten zien. Helemaal mee eens!

Een citaat uit de brief:

“De mensen die deze toetsen maken en het resultaat erbij geven kennen jullie helemaal niet. Niet op de manier waarop de meesters en juffen jullie kennen en zeker niet zoals ze je thuis kennen.” Hierna vertelt de directeur dat kinderen zo veel meer kunnen betekenen voor zichzelf en voor hun omgeving dan puur de koele cijfertjes van een toets. Mooie verhalen vertellen, betrouwbaar zijn, anderen vrolijk maken, muziekinstrumenten bespelen, noem maar op. “De resultaten van de Cito-toets zeggen jou en ons wel iets, maar zeker niet alles!”

Hier vind je de volledige brief: brief_plateau_citotoetsen brief_plateau_citotoetsen

Tot slot een link naar een verslag van RTV Drenthe: http://m.rtvdrenthe.nl/?aid=249930

Laat je inspireren!

 

Dit bericht is geplaatst in inspiratie, interessante links, Toetsen en getagd , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>