New York!

20150419_102247

Afgelopen jaar heb ik zowel in basis- als voortgezet onderwijs workshops gegeven waarin je kennis kunt maken met de technieken uit het boek: ‘Teach like a Champion’. Ook tijdens het coachen van individuele docenten en leerkrachten biedt dit boek goede handvatten.

Wat maakt Teach zo sterk? Het boek is ontstaan in de praktijk op de Uncommon Schools in New York. De auteur van het boek, Doug Lemov,  vroeg zich af hoe het mogelijk is dat sommige leerkrachten zelfs  in de moeilijkste wijken en omstandigheden het beste uit hun leerlingen weten te halen. Deze leerkrachten is men gaan filmen en observeren. Uit hun aanpak zijn uiteindelijk 49 lestechnieken gedestilleerd die maken dat de leerlingen optimale resultaten behalen en met plezier naar school gaan. Met dit boek leren leerkrachten van en met elkaar om het onderwijs nog beter te maken!

Eind april ben ik vertrokken naar New York voor een studiereis georganiseerd door het CED, dat Teach like a champion in Nederland heeft uitgebracht. We hebben daar scholen bezocht die werken volgens Teach like a Champion en we kregen  training van de auteur zelf. Wat een buitenkans!

Over mijn ervaringen lees je de volgende keer meer…

Dit bericht is geplaatst in gedragsproblemen, inspiratie, Teach like a Champion, vakliteratuur en getagd , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>