Coaching & Intervisie

Coaching:
Onderwijskrachtig biedt maatwerk in coachingstrajecten. Een leerkracht heeft korte of langere tijd begeleiding nodig, een wens om een concrete vaardigheid te leren of een probleem aan te pakken. Door middel van gesprekken, eventueel gecombineerd met klassenbezoeken, gaan we hiermee aan de slag.

Onderwijskrachtig gaat uit van een oplossingsgerichte aanpak.
Vanuit een wens tot veranderen van de leerkracht onderzoeken we wat de ideale situatie zou kunnen zijn. We analyseren welke succesfactoren al bij de leerkacht aanwezig zijn. Vervolgens bespreken we hoe we deze kunnen inzetten om direct de volgende dag al 1 stapje vooruit te kunnen doen. In een voortgaand proces worden veel kleine stapjes een sprong naar verdere ontwikkeling en succes.

Anke Craenen, hoofd personeelszaken Dongemondcollege:

‘Cora is een voortreffelijk coach! Zij zorgt ervoor dat alle partijen betrokken zijn en werkt vanuit de intrinsieke motivatie van de gecoachte waardoor er ook echt gedragsveranderingen optreden. Na ieder bezoek schrijft zij een uitgebreid verslag met daarin een samenvatting van alle praktische tips die zij meegegeven heeft en een evaluatie van het lesbezoek. Op deze manier kan de leidinggevende ook goed meekijken en meecoachen waardoor de kans op blijvend succes groot is. ‘

Intervisie
Onderwijskrachtig begeleidt intervisiebijeenkomsten. Een groep bestaat uit 5 tot 8 personen. Vaak staat daarbij dezelfde leervraag centraal. Het kan gaan om een groep startende leerkrachten, maar ook om een team dat bijvoorbeeld het klassenmanagement wil verbeteren.

Onderwijskrachtig gebruikt hiervoor het model ‘Het reflecterende, oplossingsgerichte team’. Ook hierbij staat een oplossingsgerichte werkwijze centraal. Teamleden leren van en met elkaar op een respectvolle en positieve wijze.

We vinden het belangrijk om een goede aandacht te besteden aan de werkwijze van intervisie. Daarom zullen er elke bijeenkomst oefeningen gedaan worden om elkaar op de juiste manier vragen te leren stellen en feedback te geven.
Dit heeft als prettig gevolg dat na 4 tot 6 bijeenkomsten de groep op ‘eigen benen’ kan staan en met elkaar de intervisie kan voorzetten.

Laat uw emailadres achter als u meer informatie wenst over mogelijkheden en tarieven. Onderwijskrachtig neemt dan binnen een week contact met u op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>