Contact

Wil je meer weten over de workshops of andere vormen van begeleiding, laat dan hieronder een berichtje achter.
Ik neem dan zo snel mogelijk contact op.

Wil je direct iets bespreken dan kun je me ook bellen. Mijn nummer is: 06-29265357
Op donderdag en vrijdag sta ik voor de klas, maar inspreken kan altijd.

Graag tot snel!

1 Reactie op Contact

 1. Cora Hansen zegt:

  Beste Adrienne,

  Dank je voor je reactie op mijn site ‘onderwijskrachtig’. Je vraag was of ik een workshop Rekeninspiratie zou kunnen verzorgen voor een team van ongeveer 10 onderbouwleerkrachten in Breda. Dat zou moeten lukken! Excuus voor de wat late reactie, zelf zit ik in de vakantieregio ‘laat’, en deze week ben ik mijn activiteiten weer aan het opstarten.

  Wat ik jullie kan bieden is het tonen en demonstreren van het ‘rekenkastje’, dit is een kastje dat je eenvoudig zelf kunt maken, waarin in verschillende laatjes allerlei rekenleerlijnen aan de orde komen. Je kunt zo zorgen dat bij ieder thema alle rekenleerlijnen worden gebruikt. Dit is niet gebonden aan een methode, maar een manier om Rekenen structureel in te bouwen in je onderwijs. De genoemde bronnenboeken/ kisten kun je daarbij goed gebruiken. Zijn jullie ook bekend met de Grote Rekendag?

  Verder kan ik een deel van de workshop reserveren voor ‘Wiskunst’ : werken met symmetrie bijvoorbeeld met Mozaïek, kapla, spiegels etc. Makkelijk in te bouwen in het werken met ontwikkelingsmaterialen.

  Daarnaast heb ik zelf een leerlijn ontwikkeld voor groep 2/3 aan de hand van ‘Simon Rekenslang’ De lessen die ik daarbij heb gemaakt zijn vooral gericht op orientatie in de getallenlijn en een hoge betrokkenheid van alle leerlingen. Daarbij maak ik gebruik van coöperatieve werkvormen.

  En last but not least ben ik zelf aan de slag gegaan met ‘tekenrekenboeken’. In Engeland en de VS wordt op grote schaal gebruik gemaakt van Math Journals. Dit is m.i. een goede manier om kinderen met tekeningen hun ‘wiskundig’ inzicht te laten weergeven.

  De workshop is een combinatie van theorie, zelf de activiteiten ervaren en dan direct de vertaling maken naar het eigen onderwijs. In overleg kiezen we de onderdelen die het meest interessant zijn voor jullie situatie.

  Spreekt dit je aan neem dan contact op voor nadere afspraken. Het is het handigst dit te doen via cora.hansen@kpnmail.nl
  Ik hoor het graag! Met vriendelijke groet,

  Cora Hansen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>