Over Cora Hansen

CoraProfessionele achtergrond

Cora Hansen is allround leerkracht, trainer en coach in het onderwijs. Zij staat al ruim 20 jaar voor de klas en heeft ervaring opgedaan in diverse groepen op uiteenlopende scholen. Zij werkte onder andere als groepsleerkracht in het VSO-ZMOK, als basisschoolleerkracht in groep 5, als onderbouwleerkracht op een locatie met uitsluitend allochtone leerlingen, en als leerkracht van een hoogbegaafdengroep.

Cora is werkzaam op Het Vianova, een jonge basisschool in Alphen aan den Rijn. Cora is vanaf het oprichten van de school betrokken geweest en heeft het onderwijs op deze school mede vorm gegeven. Het Vianova werkt met fasen-onderwijs en verzorgt daarnaast onderwijs aan hoogbegaafde kinderen. Na een aantal jaar les te hebben gegeven aan kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong is Cora nu groepsleerkracht van een 6/7 combinatiegroep met hoogbegaafde leerlingen.

Naast het lesgeven traint en coacht zij leerkrachten in het basis- en voortgezet onderwijs. Bijvoorbeeld middels een individueel coachingtraject, intervisie, trainingen en workshops. Voorop staat steeds de eigen ontwikkeling van de leerkracht, waarbij nieuwe informatie hand in hand gaat met de directe toepasbaarheid in de praktijk.

Reacties zijn gesloten.